Στις περισσότερες γραμμές συσκευασίας, η σειρά των εργασιών ξεκινά με την προετοιμασία της φιάλης. Αυτό περιλαμβάνει την οργάνωση και την τοποθέτηση των φιαλών σε έναν μεταφορέα για μεταφορά σε έναν σταθμό καθαρισμού. Οι μηχανές έκπλυσης φιαλών χρησιμοποιούνται για την εκκένωση της σκόνης και άλλων μικρών σωματιδίων από γυάλινα, μεταλλικά και πλαστικά μπουκάλια καθαρίζοντας τα πριν από την εμφιάλωση. Αυτοί οι ρύποι συχνά συσσωρεύονται στο μπουκάλι κατά τη διάρκεια της αποστολής ή της αποθήκευσης και πρέπει να αφαιρεθούν για να παρέχουν ένα πιο καθαρό μπουκάλι.

Τα πλυντήρια μπουκαλιών μας έχουν σχεδιαστεί με έμφαση στην ευελιξία, την ευελιξία και την απλότητα. Τα μηχανικά εξαρτήματα της μηχανής καθαρισμού φιαλών μας επιτρέπουν σε πολλά σχήματα και μεγέθη δοχείων να λειτουργούν με απλή εναλλαγή, χρησιμοποιώντας λίγα ή καθόλου εξαρτήματα αλλαγής. Οι προηγμένες οθόνες αφής χειριστήρια PLC στα ξεβγάλματά μας παρέχουν τη δυνατότητα αποθήκευσης πολλαπλών προγραμμάτων στον ελεγκτή PLC, μειώνοντας περαιτέρω τους χρόνους μετάβασης. Οι ρυθμίσεις πλυντηρίων μπουκαλιών, καθαριστικών και ευρετηρίου δοχείων προγραμματίζονται και αποθηκεύονται εύκολα με τη λειτουργία αυτόματης ρύθμισης των ξεβγαλτήρων μας, επιτρέποντας τις αλλαγές των καθαριστικών φιαλών να γίνονται γρήγορα και χωρίς κόπο.

Προβολή βίντεο

Αυτόματο μηχάνημα εκκένωσης νερού μπουκαλιών

Προβολή βίντεο

Γραμμικό αυτόματο πλυντήριο αέρα μπουκαλιών

Προβολή βίντεο

Πλυντήριο ρούχων περιστροφικού μπουκαλιού με πίδακα αέρα

Προβολή βίντεο

Αυτόματο Πλυντήριο Μπουκαλιών Τυμπάνου

Τα δοχεία μπορεί να συλλέγουν σκόνη ή υπολείμματα από τη διαδικασία κατασκευής της φιάλης, κατά τη διάρκεια της αποστολής ή ακόμα και κατά την αποθήκευση, καθώς περιμένουν να χρησιμοποιηθούν σε μια γραμμή συσκευασίας. Για έναν αριθμό διαφορετικών βιομηχανιών, η διασφάλιση ότι τα δοχεία είναι καθαρά πριν από την εισαγωγή του προϊόντος μπορεί να είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα. Οι εταιρείες τροφίμων και ποτών και άλλες βιομηχανίες που παράγουν βρώσιμα ή αναλώσιμα προϊόντα, για παράδειγμα, δεν θα ήθελαν τα προϊόντα τους να μολυνθούν κατά τη διαδικασία συσκευασίας. Άλλες βιομηχανίες μπορεί να έχουν τους δικούς τους λόγους για τον καθαρισμό των δοχείων πριν από τη διαδικασία πλήρωσης. Η Liquid Packaging Solutions παρέχει μια σειρά από πλυντήρια ξεπλύματος και πλυντηρίου μπουκαλιών που μπορούν να καθαρίσουν τα μπουκάλια και επίσης να βοηθήσουν στη διατήρηση της υγιεινής ολόκληρης της διαδικασίας συσκευασίας.

Πιθανώς το πιο δημοφιλές μηχάνημα καθαρισμού δοχείων είναι το αυτόματο μηχάνημα έκπλυσης με αναστροφή αέρα. Το περιγραφικό όνομα σάς λέει σχεδόν όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για αυτό το κομμάτι του εξοπλισμού. Χρησιμοποιώντας έναν μεταφορέα και ένα σύστημα ευρετηρίου, το αυτόματο ξεβγάλμα αέρα μετακινεί τα δοχεία στη θέση τους κάτω από τα ακροφύσια ξεβγάλματος. Μόλις τοποθετηθούν, τα δοχεία θα σφίξουν και θα αναστραφούν πάνω από μια λεκάνη ξεβγάλματος. Τα ακροφύσια εκτοξεύουν το εσωτερικό των δοχείων με καθαρό αέρα, χαλαρώνοντας τα υπολείμματα και επιτρέποντάς τους να απελευθερωθούν στη λεκάνη ξεβγάλματος. Στη συνέχεια, τα ξεπλυμένα δοχεία επιστρέφονται στον μεταφορέα, ξεσφίγγονται και αποστέλλονται στη μηχανή πλήρωσης!

Οι αυτόματες μηχανές ξεβγάλματος μπορούν επίσης να κατασκευαστούν για τη χρήση νερού ή άλλου υγρού για τον καθαρισμό δοχείων ή ακόμη και για τη χρήση συνδυασμού αέρα και νερού. Το βασικό πλεονέκτημα του ξεβγάλματος αέρα είναι η έλλειψη απορριμμάτων όταν χρησιμοποιείται νερό, προϊόν συσκευασίας ή άλλο υγρό για τον καθαρισμό των φιαλών.

Πέντε λόγοι για τους οποίους οι συσκευαστές χρησιμοποιούν αυτόματες μηχανές ξεπλύματος φιαλών

1. Βοηθά στη διατήρηση της υγιεινής της διαδικασίας συσκευασίας

Πρώτα και κύρια, τα πλυντήρια ξεβγάλματος και ρούχων συμβάλλουν στη διατήρηση της υγιεινής της διαδικασίας συσκευασίας. Ακόμα κι αν όλος ο άλλος εξοπλισμός κατασκευάζεται ως μηχανήματα υγιεινής, τα μπουκάλια ή άλλα δοχεία που εισάγονται στη διαδικασία μπορεί να μολύνουν ένα προϊόν. Σκόνη, συντρίμμια και άλλο υλικό μπορεί να μείνουν πίσω κατά την παραγωγή ενός εμπορευματοκιβωτίου, μπορεί να συσσωρευτούν κατά τη διάρκεια της αποστολής του εμπορευματοκιβωτίου ή ακόμη και να συσσωρευτούν σε μια αποθήκη που περιμένει να χρησιμοποιηθεί. Η ενσωμάτωση μιας μηχανής έκπλυσης προστατεύει την ακεραιότητα της γραμμής συσκευασίας υγιεινής.

2. Απαιτείται για ορισμένα προϊόντα ή βιομηχανίες

Ο εξοπλισμός καθαρισμού δοχείων απαιτείται ουσιαστικά για βιομηχανίες όπως Τροφίμων & Ποτών, Φαρμακευτικές, Διατροφικές και άλλες περιοχές όπου τα προϊόντα καταπίνονται ή καταναλώνονται. Ορισμένοι κλάδοι θα ρυθμίζονται από κανόνες ή νόμους που θα απαιτούν ένα προϊόν να είναι απαλλαγμένο από ρύπους, προκειμένου να προστατεύεται ο καταναλωτής. Εάν ανήκετε σε μία από αυτές τις βιομηχανίες, ένα πλυντήριο, πλυντήριο ή άλλο μηχάνημα καθαρισμού μπορεί όχι μόνο να είναι επιθυμητό, αλλά μπορεί να είναι απαραίτητο.

3. Πολυχρηστικά Μηχανήματα

Ο εξοπλισμός καθαρισμού δοχείων, όπως οι μηχανές πλήρωσης, μπορεί κανονικά να χειριστεί μια σειρά από σχήματα και μεγέθη δοχείων. Οι απλές ρυθμίσεις σε σφιγκτήρες, ράγες και άλλα εξαρτήματα του μηχανήματος καθαρισμού επιτρέπουν τη γρήγορη και εύκολη αλλαγή φιάλης. Επιπλέον, αυτά τα μηχανήματα μπορούν να κατασκευαστούν για να χειρίζονται τόσο γυάλινα όσο και πλαστικά δοχεία, καθώς και να καθαρίζουν μέσα στο μπουκάλι, έξω από το μπουκάλι ή και τα δύο, εάν το επιθυμείτε.

4. Εύκολο στη λειτουργία

Όπως σημειώθηκε παραπάνω, οι ρυθμίσεις στον εξοπλισμό καθαρισμού δοχείων είναι συνήθως γρήγορες και εύκολες, επιτυγχάνονται χωρίς τη χρήση εργαλείων. Επιπλέον, τα αυτόματα μηχανήματα ξεβγάλματος και καθαρισμού θα χρησιμοποιούν σχεδόν πάντα ένα PLC με διεπαφή χειριστή με οθόνη αφής. Πολύ παρόμοια με τα υγρά πληρωτικά, η διεπαφή χειριστή επιτρέπει στον χρήστη του μηχανήματος να εισάγει απλώς χρόνους καθυστέρησης και διάρκειας σε μία οθόνη. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί μια οθόνη συνταγής, που σημαίνει ότι οι σωστές ρυθμίσεις μπορούν να αποθηκευτούν και να ανακληθούν με γρήγορο και απλό τρόπο.

5. Ταχύτητα

Όπως συμβαίνει με όλο τον αυτόματο εξοπλισμό συσκευασίας, ο αυτόματος εξοπλισμός καθαρισμού δοχείων θα βοηθήσει στην επιτάχυνση της διαδικασίας συσκευασίας. Φανταστείτε να ξεπλένετε ή να πλένετε κάθε μπουκάλι ή δοχείο με το χέρι προτού το στείλετε στο πληρωτικό, το καπάκι, την ετικέτα ή άλλο εξοπλισμό συσκευασίας. Ο αυτόματος εξοπλισμός επιταχύνει τη διαδικασία χρησιμοποιώντας πολλαπλές κεφαλές ξεβγάλματος και κυκλώνοντας συνεχώς μπουκάλια μέσα από το μηχάνημα για να συμβαδίζει με τον άλλο εξοπλισμό συσκευασίας.