Μια μηχανή πλήρωσης και σφράγισης σωλήνων είναι μια μηχανή που χρησιμοποιείται για την πλήρωση και τη σφράγιση σωλήνων με μια ποικιλία προϊόντων, όπως κρέμες, τζελ, λοσιόν, τρόφιμα και φαρμακευτικά προϊόντα. Το μηχάνημα λειτουργεί τοποθετώντας πρώτα έναν άδειο σωλήνα σε ένα ακροφύσιο πλήρωσης, το οποίο στη συνέχεια διανέμει μια συγκεκριμένη ποσότητα προϊόντος στο σωλήνα. Στη συνέχεια, ο σωλήνας σφραγίζεται στο ένα άκρο, συνήθως με θερμοσφράγιση ή πτύχωση, και το άλλο άκρο είτε σφραγίζεται είτε αφήνεται ανοιχτό για να διανεμηθεί το προϊόν.

Οι μηχανές πλήρωσης και σφράγισης σωλήνων μπορούν να είναι είτε χειροκίνητες είτε αυτοματοποιημένες και μπορούν να σχεδιαστούν για να γεμίζουν και να σφραγίζουν σωλήνες διαφόρων μεγεθών και υλικών. Αυτά τα μηχανήματα χρησιμοποιούνται συνήθως στις βιομηχανίες καλλυντικών, τροφίμων και φαρμακευτικών προϊόντων, καθώς παρέχουν έναν βολικό και αποτελεσματικό τρόπο συσκευασίας και διανομής προϊόντων. Ορισμένες μηχανές πλήρωσης και σφράγισης σωλήνων μπορούν να ενσωματωθούν με άλλο εξοπλισμό συσκευασίας, όπως μηχανές κάλυψης και συστήματα ετικετών, για τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης γραμμής συσκευασίας.

Προβολή βίντεο

Αυτόματο μηχάνημα πλήρωσης και σφράγισης σωλήνων (20-60 σωλήνες/λεπτό)

Η μηχανή πλήρωσης και σφράγισης σωλήνων υιοθετεί κλειστή και ημίκλειστη πάστα και υγρό πλήρωσης. Δεν υπάρχει διαρροή στη στεγανοποίηση και η συνοχή του βάρους και της χωρητικότητας πλήρωσης είναι καλή. Η πλήρωση, η σφράγιση και η εκτύπωση ολοκληρώνονται ταυτόχρονα. Χρησιμοποιείται για τη βιομηχανία καλλυντικών, την ελαφριά βιομηχανία (χημική βιομηχανία καθημερινής χρήσης), τη φαρμακευτική βιομηχανία, τη βιομηχανία τροφίμων και άλλες βιομηχανίες. Το μηχάνημα είναι κατάλληλο για προϊόντα που επιλέγουν σωλήνες ως δοχεία συσκευασίας. Ο εξοπλισμός γεμίζει υλικά όπως αλοιφές, κρέμες, τζελ ή υγρά με υψηλό ιξώδες μέσα στο σωλήνα, στη συνέχεια διπλώνει και σφραγίζει την ουρά του σωλήνα και εκτυπώνει τον κωδικό λέξης στο σωλήνα για να παραχθεί το τελικό προϊόν
Προβολή βίντεο

Ημιαυτόματη πλήρωση και σφράγιση σωλήνων (περιστροφικός τύπος 10-30 σωλήνες/λεπτό)

Αυτό το μηχάνημα εφαρμόζει την αρχή μετάδοσης. Χρησιμοποιεί το σύστημα διαίρεσης τροχού σχισμής για να οδηγεί τον μεταφορικό πίνακα για να κάνει διακοπτόμενη κίνηση. Το μηχάνημα διαθέτει 8 ή 10 σταθμούς υπόγειου σιδηρόδρομου. Αναμένετε τη μη αυτόματη τροφοδοσία των σωλήνων στο μηχάνημα, μπορεί να τοποθετήσει αυτόματα τους σωλήνες, να γεμίσει το υλικό στους σωλήνες, να θερμάνει τόσο μέσα όσο και έξω από τους σωλήνες, να σφραγίσει τους σωλήνες, να πιέσει τους κωδικούς και να κόψει τις ουρές και την έξοδο των τελικών σωλήνων. Η μέτρηση πλήρωσης είναι ακριβής από το έμβολο του πιστολιού. Ο χρόνος θέρμανσης είναι σταθερός και ρυθμιζόμενος. Η σφραγισμένη ουρά φαίνεται όμορφη και προσεγμένη και το κούρεμα είναι πολύ ομοιόμορφο. Αυτό το μηχάνημα έχει σταθερή απόδοση και δεν έχει θόρυβο και ρύπανση κατά την παραγωγή. Το εξάρτημα που έρχεται σε επαφή με το υλικό πλήρωσης είναι κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας ανοξείδωτο SS 304 ή SS 316 L. Τα εξαρτήματα που πρέπει να καθαριστούν είναι κατασκευασμένα από συσκευή γρήγορης αλλαγής που είναι αφαιρούμενη και βολική για πλύσιμο. Εάν ορισμένα υλικά χρειάζονται θερμομόνωση, η συσκευή θερμοστάτη θέρμανσης μπορεί να προστεθεί έξω από το βαρέλι τροφοδοσίας.
Προβολή βίντεο

Ημιαυτόματο σωλήνα πλήρωσης και σφράγισης (γραμμικός τύπος 6-12 σωλήνες/λεπτό)

Η ημιαυτόματη μηχανή σφράγισης πλήρωσης σωλήνων χρησιμοποιείται κυρίως για τη διαδικασία πλήρωσης, σφράγισης και κωδικοποίησης μαλακών πλαστικών σωλήνων.

Λογική δομή, λειτουργία, εύκολη λειτουργία, ακριβής φόρτωση, ομαλή λειτουργία, χαμηλός θόρυβος. Ο προγραμματιζόμενος ελεγκτής PLC υιοθετείται για να κάνει το μηχάνημα να λειτουργεί με προγραμματισμένο τρόπο και η διαδικασία από υγρό σε ρευστό υλικό υψηλού ιξώδους (πάστα) έως πλήρωση και σφράγιση μέχρι τον αριθμό παρτίδας σήμανσης (συμπεριλαμβανομένης της ημερομηνίας παραγωγής) είναι πλήρως αυτόματη. Είναι η πλήρωση και εξοπλισμός σφράγισης για σωλήνες αλουμινίου, πλαστικούς σωλήνες και σύνθετους σωλήνες σε καλλυντικά, φαρμακευτικά προϊόντα, τρόφιμα, κόλλες και άλλες βιομηχανίες, σύμφωνα με τις τυπικές απαιτήσεις GMP.

Προβολή βίντεο

Μηχανή πλήρωσης και σφράγισης σωλήνων υψηλής ταχύτητας (80-120 σωλήνες/λεπτό)

Η αυτόματη μηχανή πλήρωσης και σφράγισης σωλήνων από πλαστικό/lami είναι ένας νέος εξοπλισμός πλήρωσης που αναπτύσσεται και σχεδιάζεται και κατασκευάζεται ανεξάρτητα από την εταιρεία μας, με βάση τον ξένο προηγμένο τύπο μηχανής πλήρωσης και σφράγισης και σε συνδυασμό με τις εγχώριες πραγματικές συνθήκες πλαστικού/σωλήνα lami. Το μηχάνημα ο τύπος είναι εντελώς κλειστός από ανοξείδωτο χάλυβα, κατάλληλος για πλήρωση και σφράγιση διαφόρων προδιαγραφών πλαστικού/λάμι σωλήνα, η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 120 σωλήνες ανά λεπτό, η πραγματική κανονική ταχύτητα φτάνει τα 80 έως τα 120 σωλήνες ανά λεπτό, η μεταβλητή ταχύτητα μέσω μετατροπέα συχνότητας. Η ακρίβεια πλήρωσης είναι ίση ή μικρότερη από 0,5%. Ο τρόπος στεγανοποίησης για πλαστικούς/lami σωλήνες είναι η σφράγιση με ζεστό αέρα.

Μια μηχανή πλήρωσης και σφράγισης σωλήνων είναι μια μηχανική συσκευή που χρησιμοποιείται για την πλήρωση και τη σφράγιση σωλήνων με μια ποικιλία προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων κρέμες, αλοιφές, τζελ και πάστες. Αυτά τα μηχανήματα χρησιμοποιούνται συνήθως στη βιομηχανία καλλυντικών, φαρμακευτικών προϊόντων και τροφίμων, καθώς παρέχουν έναν οικονομικό και αποδοτικό τρόπο συσκευασίας προϊόντων για διανομή και πώληση.

Σε αυτόν τον απόλυτο οδηγό, θα καλύψουμε τους διαφορετικούς τύπους διαθέσιμων μηχανών πλήρωσης και σφράγισης σωλήνων, τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητές τους και τους παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την αγορά ενός μηχανήματος για την επιχείρησή σας. Θα συζητήσουμε επίσης τις διάφορες μεθόδους πλήρωσης και σφράγισης που χρησιμοποιούνται από αυτά τα μηχανήματα και θα δώσουμε μερικές συμβουλές για τη συντήρηση και την επίλυσή τους.

Τύποι μηχανών πλήρωσης και σφράγισης σωλήνων

Υπάρχουν διάφοροι τύποι μηχανών πλήρωσης και σφράγισης σωλήνων που διατίθενται στην αγορά, το καθένα με το δικό του σύνολο χαρακτηριστικών και δυνατοτήτων. Μερικοί από τους πιο συνηθισμένους τύπους περιλαμβάνουν:

 • Ημιαυτόματες μηχανές πλήρωσης και σφράγισης σωλήνων: Αυτά τα μηχανήματα λειτουργούν χειροκίνητα και είναι κατάλληλα για παραγωγή μικρής κλίμακας. Είναι γενικά πιο προσιτά από τα πλήρως αυτόματα μηχανήματα και είναι εύχρηστα, καθιστώντας τα μια δημοφιλή επιλογή για επιχειρήσεις που μόλις ξεκινούν.
 • Πλήρως αυτόματες μηχανές πλήρωσης και σφράγισης σωλήνων: Αυτά τα μηχανήματα είναι πλήρως αυτοματοποιημένα και είναι κατάλληλα για παραγωγή μεγάλης κλίμακας. Είναι συνήθως πιο ακριβά από τα ημιαυτόματα μηχανήματα και απαιτούν υψηλότερο επίπεδο εκπαίδευσης χειριστή. Ωστόσο, προσφέρουν υψηλότερες ταχύτητες παραγωγής και καλύτερη ακρίβεια και συνέπεια, καθιστώντας τα μια καλή επιλογή για επιχειρήσεις που θέλουν να αυξήσουν την αποδοτικότητα και την παραγωγικότητα.

Χαρακτηριστικά και Δυνατότητες

Οι μηχανές πλήρωσης και σφράγισης σωλήνων διατίθενται σε μια σειρά μεγεθών και διαμορφώσεων που ταιριάζουν στις ανάγκες διαφορετικών επιχειρήσεων. Μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά και δυνατότητες που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την αγορά ενός μηχανήματος περιλαμβάνουν:

 • Ταχύτητα παραγωγής: Η ταχύτητα παραγωγής μιας μηχανής πλήρωσης και σφράγισης σωλήνων είναι ένας σημαντικός παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη, καθώς θα καθορίσει πόσο γρήγορα το μηχάνημα μπορεί να γεμίσει και να σφραγίσει τους σωλήνες. Οι υψηλότερες ταχύτητες παραγωγής είναι γενικά πιο ακριβές, αλλά μπορούν να είναι μια καλή επένδυση για επιχειρήσεις που θέλουν να αυξήσουν την αποδοτικότητα και την παραγωγικότητα.
 • Ακρίβεια πλήρωσης: Η ακρίβεια πλήρωσης μιας μηχανής πλήρωσης και σφράγισης σωλήνων είναι σημαντική για να διασφαλιστεί ότι η σωστή ποσότητα προϊόντος διανέμεται σε κάθε σωλήνα. Ορισμένα μηχανήματα είναι εξοπλισμένα με αισθητήρες βάρους ή άλλα συστήματα πλήρωσης ακριβείας για την εξασφάλιση ακριβούς πλήρωσης.
 • Συμβατότητα προϊόντος: Διαφορετικές μηχανές πλήρωσης και σφράγισης σωλήνων είναι συμβατές με διαφορετικούς τύπους προϊόντων, επομένως είναι σημαντικό να επιλέξετε μια μηχανή που είναι κατάλληλη για το συγκεκριμένο προϊόν σας. Για παράδειγμα, ορισμένα μηχανήματα έχουν σχεδιαστεί για χρήση με παχύρρευστα προϊόντα όπως κρέμες και αλοιφές, ενώ άλλα είναι καλύτερα κατάλληλα για λεπτά υγρά ή τζελ.
 • Μέθοδος σφράγισης: Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι που χρησιμοποιούνται από τις μηχανές πλήρωσης και σφράγισης σωλήνων για τη σφράγιση των σωλήνων, συμπεριλαμβανομένης της θερμοσφράγισης, της σφράγισης με υπερήχους και της σπειρώματος. Κάθε μέθοδος έχει τα δικά της πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, επομένως είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα μηχάνημα που χρησιμοποιεί την καταλληλότερη μέθοδο στεγανοποίησης για το προϊόν σας.
 • Συμβατότητα μεγέθους σωλήνα: Οι μηχανές πλήρωσης και σφράγισης σωλήνων διατίθενται σε μια σειρά μεγεθών για να χωρέσουν διαφορετικά μεγέθη σωλήνων. Είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα μηχάνημα που να είναι συμβατό με το μέγεθος των σωλήνων που θα χρησιμοποιήσετε.
 • Ευκολία λειτουργίας: Εάν είστε νέος στη χρήση μηχανής πλήρωσης και σφράγισης σωλήνων, είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα μηχάνημα που είναι εύκολο στη λειτουργία και τη συντήρηση. Ορισμένα μηχανήματα διαθέτουν φιλικές προς το χρήστη διεπαφές και σαφείς οδηγίες, οι οποίες μπορούν να διευκολύνουν τους χειριστές να μάθουν πώς να χρησιμοποιούν το μηχάνημα.
 • Συντήρηση και επισκευή: Όπως κάθε μηχανική συσκευή, έτσι και οι μηχανές πλήρωσης και σφράγισης σωλήνων απαιτούν τακτική συντήρηση και μπορεί να χρειάζεται να επισκευάζονται από καιρό σε καιρό. Είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα μηχάνημα από έναν αξιόπιστο κατασκευαστή που προσφέρει καλή υποστήριξη μετά την πώληση, συμπεριλαμβανομένης της τεχνικής βοήθειας και των ανταλλακτικών.
 • Πιστοποίηση και συμμόρφωση: Ανάλογα με τον τύπο του προϊόντος που γεμίζετε και σφραγίζετε, μπορεί να χρειαστεί να διασφαλίσετε ότι το μηχάνημα πλήρωσης και σφράγισης σωλήνων πληροί ορισμένα πρότυπα πιστοποίησης και συμμόρφωσης. Για παράδειγμα, οι συσκευασίες φαρμακευτικών προϊόντων και τροφίμων μπορεί να απαιτούν από τα μηχανήματα να πληρούν συγκεκριμένα πρότυπα υγιεινής και ασφάλειας.

Μέθοδοι πλήρωσης και σφράγισης

Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι που χρησιμοποιούνται από τις μηχανές πλήρωσης και σφράγισης σωλήνων για την πλήρωση και τη σφράγιση σωλήνων. Μερικές από τις πιο κοινές μεθόδους περιλαμβάνουν:

 • Θερμομόνωση: Η θερμοσφράγιση είναι μια κοινή μέθοδος που χρησιμοποιείται για τη σφράγιση σωλήνων, ιδιαίτερα αυτών που κατασκευάζονται από πλαστικά ή πολυστρωματικά υλικά. Περιλαμβάνει τη χρήση θερμότητας για να λιώσει το υλικό μαζί, δημιουργώντας μια ισχυρή και ανθεκτική σφράγιση.
 • Σφράγιση με υπερήχους: Η σφράγιση με υπερήχους χρησιμοποιεί ηχητικά κύματα υψηλής συχνότητας για τη δημιουργία θερμότητας και πίεσης, η οποία χρησιμοποιείται για τη σφράγιση των σωλήνων. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται συνήθως για τη σφράγιση σωλήνων από πλαστικά ή πολυστρωματικά υλικά και είναι γνωστή για την ακρίβεια και την ταχύτητά της.
 • Κινηματογράφηση: Το σπείρωμα περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός κλείστρου που μοιάζει με βίδα στο σωλήνα πιέζοντας ένα προκομμένο πλαστικό ή μεταλλικό καπάκι στο άκρο του σωλήνα. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται συχνά για τη σφράγιση σωλήνων από πλαστικό ή μέταλλο και είναι γνωστή για την απλότητα και το χαμηλό κόστος της.

Συμβουλές για τη συντήρηση και την αντιμετώπιση προβλημάτων μηχανημάτων πλήρωσης και σφράγισης σωλήνων

Η σωστή συντήρηση και η αντιμετώπιση προβλημάτων μπορεί να σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι το μηχάνημα πλήρωσης και σφράγισης σωλήνων λειτουργεί αποτελεσματικά και αποτελεσματικά. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που πρέπει να έχετε κατά νου:

 • Ακολουθήστε το προτεινόμενο πρόγραμμα συντήρησης του κατασκευαστή: Τα περισσότερα μηχανήματα πλήρωσης και σφράγισης σωλήνων συνοδεύονται από ένα συνιστώμενο πρόγραμμα συντήρησης, το οποίο πρέπει να ακολουθείται για να διασφαλιστεί ότι το μηχάνημα λειτουργεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει καθαρισμό και λίπανση, καθώς και αντικατάσταση φθαρμένων ή κατεστραμμένων εξαρτημάτων.
 • Διατηρείτε το μηχάνημα καθαρό: Ο σωστός καθαρισμός είναι απαραίτητος για να διασφαλίσετε ότι το μηχάνημα πλήρωσης και σφράγισης σωλήνων λειτουργεί ομαλά και αποτελεσματικά. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τακτικό καθαρισμό των σταθμών πλήρωσης και σφράγισης, καθώς και των γύρω περιοχών του μηχανήματος.
 • Χρησιμοποιήστε τον σωστό τύπο λιπαντικού: Η χρήση του σωστού τύπου λιπαντικού είναι απαραίτητη για να διασφαλίσετε ότι τα κινούμενα μέρη της μηχανής σας λειτουργούν ομαλά και αποτελεσματικά. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε το λιπαντικό που συνιστά ο κατασκευαστής για να αποφύγετε την καταστροφή του μηχανήματος.
 • Αντιμετωπίστε τα προβλήματα αμέσως μόλις παρουσιαστούν: Εάν παρατηρήσετε προβλήματα με το μηχάνημα πλήρωσης και σφράγισης σωλήνων, είναι σημαντικό να τα αντιμετωπίσετε το συντομότερο δυνατό για να αποφύγετε περαιτέρω ζημιές ή διακοπές λειτουργίας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τη συμβουλή του εγχειριδίου του μηχανήματος ή την επικοινωνία με τον κατασκευαστή για τεχνική βοήθεια.

συμπέρασμα

Οι μηχανές πλήρωσης και σφράγισης σωλήνων είναι απαραίτητες για επιχειρήσεις που παράγουν και συσκευάζουν μια ποικιλία προϊόντων, όπως κρέμες, αλοιφές, τζελ και πάστες. Αυτά τα μηχανήματα προσφέρουν έναν οικονομικά αποδοτικό και αποδοτικό τρόπο συσκευασίας προϊόντων για διανομή και πώληση και χρησιμοποιούνται συνήθως στις βιομηχανίες καλλυντικών, φαρμακευτικών προϊόντων και τροφίμων.

Όταν αγοράζετε μια μηχανή πλήρωσης και σφράγισης σωλήνων, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τον τύπο της μηχανής, τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητές της και τη μέθοδο πλήρωσης και σφράγισης που χρησιμοποιεί. Η σωστή συντήρηση και η αντιμετώπιση προβλημάτων μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι το μηχάνημά σας λειτουργεί αποτελεσματικά και αποτελεσματικά.